DISTRIBUIȚI
Twitter

Autorităţile din Bangladesh au emis o avertizare către toate porturile maritime înaintea sosirii unui ciclon format în Golful Bengal, care se îndrepta vineri spre coasta sudică a ţării, potrivit DPA, transmite şi agerpres.

Ciclonul Bulbul aduce cu sine viteze ale vântului de 66-88 kilometri la oră pe o rază de 54 de kilometri de centrul său, au precizat meteorologii.


Citeşte şi: EXPLOZIE puternică la cea mai mare rafinărie din Siria. Cel puţin un om a murit!

Bulbul se afla la 775 de kilometri sud-vest de Cox’s Bazar, cel mai sudic district din Bangladesh. Ciclonul ar putea atinge uscatul în orice moment începând cu sâmbătă târziu şi duminică, potrivit meteorologului Abdur Rahman.

Se estimează ca ciclonul să se intensifice şi să se deplaseze de-a lungul coastei sudice a Bangladeshului, a precizat agenţia de meteorologie guvernamentală într-un buletin special.

Agenţia meteorologică a îndemnat autorităţile portuare să rămână vigilente, iar ambarcaţiunilor care se aventurează în larg pentru pescuit le-a solicitat să revină la mal şi să rămână la adăpost.

După ce s-a transformat dintr-o depresiune tropicală în furtună tropicală, Bulbul a devenit vineri dimineaţa un ciclon de intensitate mare, potrivit AccuWeather.

Ciclonul ar putea provoca inundaţii în nordul Indiei şi Bangladesh, se mai spune în prognoză.

Ploile torenţiale, declanşate în urma trecerii ciclonului, ar putea afecta regiuni din Bangladesh, potrivit buletinului meteorologic.

Citeşte şi: CĂDEREA Zidului Berlinului: 9 noiembrie 1989, ziua care A SCHIMBAT lumea!

Câteva sute de turişti locali au rămas izolaţi pe insula Saint Martin după ce autorităţile din Cox’s Bazar au ordonat suspendarea transportului naval către continent.

Autorităţile locale au fost rugate să se ocupe de turişti până la reluarea transportului, potrivit lui Ashraful Afsar, administratorul districtului.

Un ciclon puternic a devastat regiuni din sud-estul Bangladeshului pe 29 aprilie 1991, când peste 100.000 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar milioane au rămas fără locuinţe.