DISTRIBUIȚI
The Daily Star

Mii de refugiaţi rohingya au manifestat sâmbătă pentru a cere dreptate, manifestaţie ce a avut loc cu ocazia împlinirii unui an de la exodul lor masiv din Myanmar către în ţara vecină Bangladesh din cauza persecuţiilor împotriva lor, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Cerem din partea ONU să se facă dreptate”, scandau refugiaţii strânşi în tabăra Kutupalong, unde pe o banderolă uriaşă scria: ”Să nu se mai întâmple niciodată. Ziua comemorării genocidului împotriva rohingya. 29 august 2018”.


Citește și : Rusia a prezentat propuneri Turciei privind situația din nord-vestul Siriei

Circa 700.000 de membri ai aceste comunităţi s-au refugiat în tabere imense în regiunea Cox’s Bazar, în sud-estul Bangladeshului, în cadrul a ceea ce ONU consideră a fi ”epurare etnică”.

Pe 25 august 2017, atacuri întreprinse de către rebeli rohingya împotriva grănicerilor au declanşat un val de represiuni ale armatei din Myanmar împotriva minorităţi musulmane de o amploare nemaiîntâlnită.

Citește și : Italia intră în conflict cu Uniunea Europeană din cauza migranților

De atunci, Myanmarul s-a declarat dispus întoarcerii lor şi a semnat un acord cu Bangladeshul în acest sens. Dar, după aproape opt luni, acordul se află într-un punct mort, fiind repatriaţi mai puţin de 200 de rohingya.