DISTRIBUIȚI
afp

Un tribunal din Bangladesh l-a condamnat miercuri pe liderul opoziției și președinte al Partidului Naționalist, Tarique Rahman, la închisoare pe viață, alături de el fiind condamnate alte 19 persoane, pentru încercarea de asasinare a Primului Ministru Sheikh Hasina în 2004, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Opoziția se află în dezavantaj înainte de alegerile generale din luna decembrie deoarece Rahman se află în exil la Londra și încearcă să își conducă de acolo campania, după ce mama sa și liderul partidului, Khaleda Zia, a fost arestată pentru corupție în februarie.


Citește și : Marea Britanie face un minister pentru prevenirea sinuciderilor

Un tribunal special a condamnat la moarte 19 persoane, mulți dintre ei lideri ai BNP, inclusiv fostul Ministru de Stat al Afacerilor Interne Lutfuzzaman Babar, pentru un atac din 2004, a declarat avocatul guvernului Mosharraf Hossain Kazal. Rahman și alți membri BNP se află printrre cei 19 condamnați la închisoare pe viață.

Guvernuol s-a arătat dezamăgit de sentință și va face apel la Curtea Supremă, dorind pedeapsa cu moartea pentru Rahman, a adăugat Kazal.

Citește și : Marina marocană a deschis focul asupra unei bărci plină cu migranți

Cu câteva minute înainte de discursul lui Hashin din 2004, atacatorii au aruncat mai multe grenade care au ucis 24 de persoane și au rănit peste 500, mulți dintre ei erau colaboratori cu aceasta în cadrul partidului Liga Awami, care se afla în opoziție la acea dată.