DISTRIBUIȚI
L-aħbarijiet ta' TVM

Cele mai mari bănci din Europa au rămas în urmă cu respectarea promisiunilor lor de a promova mai multe femei, cel puţin în privinţa posturilor importante de conducere, transmite Bloomberg, potrivit agerpres.

În ultimii doi ani, nici o singură femeie director general nu a fost numită la una din principalele 30 de bănci europene, chiar dacă în acest interval au fost înlocuiţi aproape jumătate dintre directorii generali ai acestora, arată datele consultate de Bloomberg.


Vezi şi: Patru persoane ucise în protestele din Iran – VIDEO – Black News

Şi studiul publicat marţi de compania de rating DBRS Morningstar arată că diversitatea de gen s-a îmbunătăţit la nivelul Consiliului de Administraţie dar este în urmă în privinţa poziţiilor de conducere executivă.

Germania, cea mai mare economie din Europa, este la coada clasamentului (pe penultimul loc) în ceea ce priveşte reprezentarea femeilor în Consiliile de Administraţie. În 43 de instituţii, femeile deţin 12% din funcţiile de director general, toate fiind numite înainte de 2020.

„Sunt necesare acţiuni pentru a atinge o paritate de gen mai ridicată în privinţa posturilor importante de conducere”, se arată în studiu. Acesta susţine că nivelul ridicat de diversitate la locul de muncă îmbunătăţeşte inovarea şi implicarea angajaţilor, „existând dovezi că firmele cu nivel ridicat de diversitatea de gen au rezultate financiare mai bune decât concurenţa”.

Citeşte şi: Taifunul Nanmadol face PRĂPĂD în Japonia (VIDEO)! Patru oameni au murit şi peste 100 au fost răniţi – Black News

Printre cele 14 bănci care şi-au schimbat directorul general din 2020 se află nume importante în finanţele globale, cum ar fi Barclays Plc, Credit Suisse AG, HSBC Group, Santander SA şi UBS AG.

Multe dintre cele mai mari bănci din Europa au promis în mod repetat să sporească diversitatea de gen în rândul angajaţilor lor de top, problema devenind o sursă majoră de îngrijorare în rândul acţionarilor şi autorităţilor de reglementare. Confruntate cu oportunitatea de a transforma cuvintele în fapte când apar posturi de conducere vacante, creditorii continuă să aleagă bărbaţi în detrimentul femeilor.