DISTRIBUIȚI

A doua bancă din Rusia, VTB, a fost lovită de cel mai mare atac cibernetic din istoria sa, a anunțat marți, avertizând asupra dificultăților temporare de accesare a aplicației mobile și a site-ului său, dar asigurându-și clienții că datele lor au rămas în siguranță, scrie Reuters, informează mediafax.

VTB, deținută de stat, a declarat că respinge atacul de tip DDoS, în care hackerii încearcă să inunde o rețea cu volume neobișnuit de mari de trafic de date pentru a o paraliza.


Citește și : Moscova anunţă un atac ucrainean cu drone asupra unor baze aeriene situate adânc în interiorul Rusiei

„Infrastructura tehnologică a băncii este supusă unui atac cibernetic fără precedent din străinătate”, a declarat VTB într-un comunicat. „Cel mai mare nu doar în acest an, ci în toată perioada în care banca a funcționat”.

Entitățile guvernamentale și companiile de stat rusești au fost vizate din cauza evenimentelor din Ucraina, site-urile web ale Kremlinului, ale companiei aeriene de pavilion Aeroflot și ale principalului creditor Sberbank fiind printre cele care au înregistrat întreruperi sau probleme temporare de acces.

Hackerii au întârziat, de asemenea, începerea discursului președintelui Vladimir Putin la un forum economic emblematic, la începutul acestui an.

Între timp, hackerii pro-ruși au revendicat sau au fost învinuiți pentru atacuri asupra unor site-uri web și infrastructuri din Lituania, Norvegia și Statele Unite, în acest an.

VTB a declarat că majoritatea atacurilor au provenit din străinătate, dar că este deosebit de îngrijorată de traficul provenit de la adrese IP rusești. VTB a precizat că va preda toate adresele IP rusești identificate autorităților.

Citește și : Ministrul turc al Justiţiei: Extrădarea unui membru al PKK de către Suedia în weekend este un ‘început’