DISTRIBUIȚI

Şeful diplomaţiei din Bahrein a declarat într-un interviu excepţional din partea unui responsabil din Golf pentru un mijloc de informare israelian, că Israelul face parte din „moştenirea istorică a acestei regiuni” şi că „poporul evreu are un loc printre noi”, notează joi France Presse, potrivit agerpres.

Şeic Khalid bin Ahmed Al Khalifa (foto), a cărui ţară nu are relaţii diplomatice cu Israelul la fel ca celelalte state din Golf, a acordat acest interviu corespondentului diplomatic al postului de televiziune privat israelian Canal 13, în timpul conferinţei de la Manama unde a fost prezentată componenta economică a unui plan american de soluţionare a conflictului israeliano-palestinian.


Citeşte şi: Erdogan: ‘Ţările NATO nu ar trebui să se sancţioneze între ele!’

„Acesta este primul meu interviu pentru presa israeliană şi sper să pot transmite mesajul”, a declarat şeic Khaled jurnalistului canalului israelian.

„Israelul face parte din moştenirea istorică a acestei regiuni, poporul evreu are un loc printre noi şi de aceea (…) vreau să le spun (israelienilor): ar trebui să discutăm”, a adăugat responsabilul din Bahrein în acest interviu difuzat miercuri noapte.

Întrebat despre absenţa palestinienilor de la conferinţa din Manama, el a estimat că „întotdeauna este o greşeală să pierzi şansa de a face pace”.

Responsabilii palestinieni au boicotat conferinţa, acuzând Washingtonul de parţialitate proisraeliană.

Vezi şi: Aterizare de urgenţă în Rusia (VIDEO): Piloţii au murit, şapte pasageri au fost răniţi!

În ceea ce priveşte Iranul, şeful diplomaţiei din Bahrein s-a declarat de asemenea apropiat de poziţiile israeliene, apreciind că Republica Islamică este „principala ameninţare la adresa stabilităţii şi securităţii regiunii”.

La conferinţa de la Manama, ginerele preşedintelui Donald Trump a expus, în prezenţa unor responsabili economici internaţionali, un punct de vedere exclusiv economic vizând revitalizarea economiei palestiniene aflată în criză cronică.