DISTRIBUIȚI

Regatul Bahrain a lansat un paşaport digital de vaccinare împotriva COVID-19, a anunţat miercuri oficiul de presă al statului, printr-un comunicat preluat de Reuters, potrivit agerpres.

Aplicaţia „BeAware” (Fii conştient) introdusă de guvernul de la Manama afişează un scut verde alături de un certificat oficial care prezintă informaţii despre deţinător – numele, data naşterii, cetăţenia şi vaccinul administrat.


Citește și: SEISM puternic în Grecia 

Utilizatorii trebuie să fi primit două doze de vaccin, la interval de 21 de zile, apoi să aştepte timp de două săptămâni dezvoltarea anticorpilor, menţionează sursa citată. Autorităţile pot verifica valabilitatea certificatului prin scanarea unui cod QR legat la registrul naţional de vaccinare.

Regatul din Golful Persic este unul din primele state din lume care eliberează un astfel de document.

Citește și: Numărul de infectări cu coronavirus înregistrează o scădere semnficativă

Mai multe guverne studiază deocamdată modul în care paşapoartele sau certificatele de vaccinare pot contribui la redeschiderea economiilor prin identificarea celor imunizaţi la coronavirus. Danemarca a anunţat că va lansa o primă versiune de paşaport până la sfârşitul lui februarie; Suedia intenţionează să facă acelaşi lucru până la vară, dacă va exista un standard internaţional pentru documentele respective.

Bahrain, ţară insulară cu o populaţie de circa 1,5 milioane, asigură gratuit cetăţenilor şi rezidenţilor vaccinuri Pfizer/BioNTch, Oxford/AstraZeneca, Sputnik V din Rusia sau produse de compania farmaceutică Sinopharm din China.