DISTRIBUIȚI
Vox

Bachetbalista Brittney Griner a ajuns vineri în SUA după schimbul de prizonieri făcut de americani și ruși, informează mediafax.

Brittney Griner a ajuns în America după ce a fost eliberată în cadrul unui schimb de prizonieri. Vedeta WNBA, în vârstă de 32 de ani, a fost transportată la o unitate medicală din San Antonio, Texas, unde s-a reunit cu soția sa, Cherelle.


Citește și : Armata poloneză are în vedere să convoace circa 200.000 de civili pentru instrucţie militară

Rusia a dispus eliberarea jucătoarei americane de baschet Brittney Griner în cadrul unui schimb de deţinuţi cu Statele Unite ale Americii. Americanii l-au eliberat pe traficantul de arme Viktor Bout, condamnat în SUA la 25 de ani de închisoare. Schimbul de deţinuţi între Rusia şi Statele Unite a avut loc joi în Emiratele Arabe Unite.

Jucătoarea americană de baschet Brittney Griner a fost condamnată la nouă ani de închisoare în Rusia sub acuzaţia de trafic de droguri, după ce a fost arestată la un punct vamal aeroportuar în februarie.

Administraţia Joseph Biden propusese Rusiei eliberarea lui Viktor Bout în schimbul lui Brittney Griner şi lui Paul Whelan, cetăţean american, canadian, britanic şi irlandez, fost membru al Infanteriei Marine din SUA, arestat în Rusia din decembrie 2018 şi condamnat în 2020 la 16 ani de închisoare pentru spionaj. Statele Unite neagă acuzaţiile formulate de autorităţile ruse la adresa lui Paul Whelan, iar acesta urmează să facă obiectul unor negocieri separate.

Citește și : Papa Francisc a început să plângă când a menţionat suferinţa ucrainenilor, în timpul unei rugăciuni