DISTRIBUIȚI

Azerbaidjanul a început joi manevre militare împreună cu aliatul său Turcia, în scopul întăririi ‘eficacităţii de luptă’ a celor două armate, a informat Ministerul Apărării de la Baku, transmite AFP, potrivit agerpres.

În toamna trecută, Azerbaidjanul, susţinut de Ankara, a obţinut o victorie militară netă în faţa Armeniei pentru controlul asupra regiunii separatiste Nagorno-Karabah.


Citeşte şi: Mai mulţi oameni au fost ÎMPUŞCAŢI într-un magazin din Texas – VIDEO – Black News

Pe lângă un sprijin politic ferm, Turcia a mai furnizat aliatului său azer arme, în special drone, care au jucat un rol decisiv în această victorie.

Potrivit comunicatului difuzat joi de Baku, exerciţiile militare, care continuă vineri, se vor desfăşura pe mai multe terenuri de antrenament de pe teritoriul azer. Nu a fost precizat numărul militarilor participanţi.

În recentele confruntări din Nagorno-Karabah, Turcia a fost acuzată că a trimis combatanţi sirieni pentru a sprijini forţele azere, ceea ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dezminţit.

Citeşte şi: Mike Pompeo S-A ANGAJAT la Fox News – Black News

Luptele, soldate cu peste 6.000 de morţi, inclusiv civili, au luat sfârşit după şase săptămâni printr-o înfrângere umilitoare pentru Erevan, care a fost nevoit să restituie importante teritorii aflate sub controlul său după un prim conflict în anii 1990.

În baza acordului de încetare a focului încheiat sub egida Rusiei, aceasta a desfăşurat în jur de 2.000 de soldaţi de menţinere a păcii în Nagorno-Karabah.