DISTRIBUIȚI
cnn

Procurorul special Robert Mueller vrea ca preşedintele american Donald Trump să se angajeze că va accepta un posibil interviu ca o continuare la răspunsurile în scris în cadrul anchetei sale privind o potenţială înţelegere între membri ai echipei de campanie a preşedintelui şi Rusia la alegerile din 2016 din SUA, a declarat joi Rudy Giuliani, avocatul liderului de la Casa Albă, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Giuliani, care a precizat că discuţiile dintre cele două părţi continuă, consideră că solicitarea lui Mueller reprezintă o înăsprire a poziţiei procurorilor după ce aceştia s-au oferit să îi permită lui Trump să răspundă la întrebări în scris.


Vezi şi: Favorit la alegerile prezidenţiale din Brazilia, Jair Bolsonaro a fost înjunghiat şi se zbate între viaţă şi moarte

„Am crezut că suntem aproape de o înţelegere, numai că ei au revenit: ‘Acum trebuie să cădem de acord că veţi permite o continuare’. Nu văd cum am putea face asta”, a spus Giuliani pentru Reuters.

„Vor un angajament” pentru un interviu, a declarat avocatul. „Noi am spus ‘nu’. Acum să vedem cum vor trata asta”, a adăugat el.

Giuliani a afirmat că un posibil interviu cu Mueller ar putea fi o „capcană pentru sperjur”, o oportunitate de a-l prinde pe Trump făcând o declaraţie falsă sub jurământ, iar experţi juridici au sugerat la rândul lor că liderul de la Casa Albă s-ar putea expune unui pericol.

Peter Carr, purtătorul de cuvânt al lui Mueller, a refuzat să facă vreun comentariu.

Avocaţii lui Trump negociază un posibil interviu cu echipa lui Muller de anul trecut în cadrul anchetei privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale, lucru negat de Moscova. Trump a respins orice înţelegere a echipei sale de campanie cu Rusia, spunând că ancheta lui Mueller este o „vânătoare de vrăjitoare”.

Citeşte şi: Cutremurul din Japonia a dus la moartea a 16 oameni. 26 sunt încă dispăruţi

Într-o scrisoare adresată săptămâna trecută avocaţilor lui Trump, Mueller şi-a exprimat disponibilitatea de a accepta răspunsuri în scris în legătură cu presupusa înţelegere, dar nu a exclus un posibil interviu ca o continuare, a precizat marţi pentru Reuters o sursă apropiată de acest caz.

După ce vor primi răspunsurile scrise, investigatorii lui Mueller vor decide asupra pasului următor, care ar putea include un interviu cu Trump, a adăugat sursa citată.