DISTRIBUIȚI
am New York

Avocatul lordului mexican al drogurilor Joaquin „El Chapo” Guzman, Eduardo Balarezo, a fost acuzat de procurorii americani că ar fi transmis mesaje, chiar şi ameninţări, din partea clientului său către posibili martori în procesul care va începe în aprilie 2018. Balarezo neagă acuzaţiile, relatează AFP.

“Nu am transmis niicun mesaj de la clientul meu unor terţi. Punct. Categoric nu am transmis nimic din ce poate fi considerat chiar şi de departe o ameninţare”, a afirmat Eduardo Balarezo, conform news.ro .


El i-a acuzat pe procurori că prin acuzaţiile la adresa sa încearcă să îl împiedice să îşi facă treaba.

Extrădat în SUA în luna ianuarie, “El Chapo”, în vârstă de 60 de ani, este acuzat că a condus o operaţiune internaţională de trafic de droguri de miliarde de dolari şi că subalternii săi au comis crime şi răpiri.

Citește și : Lideri ai partidelor europene de extremă dreapta se întâlnesc în cadrul unei conferinţe controversate la Praga

Procesul său va începe la 16 aprilie, la tribunalul federal din Manhattan.

Procurorii au formulat 17 capete de acuzare pe numele lui Joaquin Guzman. Pedeapsa minimă pentru faptele comise de baronul drogurilor este închisoare pe viaţă.