DISTRIBUIȚI
Reuters / Leah Millis

Avocaţii Kenneth Starr şi Alan Dershowitz se alătură echipei de apărare a preşedintelui Donald Trump în procesul de „impeachment”, au indicat vineri consilierii juridici ai şefului statului şi o altă sursă, transmit Reuters şi AFP, scrie agerpres.

Kenneth Star, fost procuror, este cunoscut pentru ancheta privind relaţia extraconjugală dintre Bill Clinton şi Monica Lewinsky, care i-a atras preşedintelui democrat de atunci o procedură similară de impeachment, în finalul căreia senatorii nu au dispus de suficiente voturi pentru destituirea sa.


Citește și : Zelenski cere autorităților să investigheze incidentul privind înregistrările audio

În ce-l priveşte, Alan Dershowitz, profesor de drept la Harvard, este cunoscut de decenii în mediile legale din SUA şi a făcut parte din echipa de avocaţi care a obţinut în 1995 achitarea fotbalistului şi actorului O.J. Simpson, care era acuzat că şi-a asasinat soţia.

Echipa legală a lui Trump a subliniat că Dershowitz este „nepartizan în ce priveşte Constituţia” şi s-a opus destituirii lui Bill Clinton, iar prin participarea sa la procesul lui Trump din Senat „doreşte să apere integritatea Constituţiei şi să împiedice crearea unui precedent constituţional periculos”.

Citește și : Fostul şef al Serviciului Naţional de Securitate al Armeniei, Goergy Kutoyan, găsit mort la Erevan

În fruntea avocaţilor lui Trump se vor afla consilierul Casei Albe Pat Cipollone şi avocatul particular al preşedintelui, Jay Sekulow.

Casa Albă a decis să nu participe la ancheta de punere sub acuzare din Camera Reprezentanţilor, dominată de democraţi, iar procesul din Senat, început săptămâna aceasta, le va da pentru prima dată avocaţilor preşedintelui ocazia de a-şi prezenta argumentele.