DISTRIBUIȚI
dpa

Ministrul de externe german Heiko Maas urmează să participe marţi la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU la New York, în cadrul unei vizite de patru zile efectuate în SUA şi Canada, relatează dpa, potrivit agerpres.

Responsabilul german a plecat luni, dar a survenit o întârziere din cauza unor probleme tehnice apărute la avionul cu care urma să se deplaseze.


Citeşte şi: Un polițist rus lovește cu cruzime o protestatară deja reținută (VIDEO). Imaginile i-au determinat pe superiori să deschidă o anchetă!

Heiko Maas urmează să participe la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind protejarea civililor în conflictele armate. De asemenea, el doreşte consolidarea cooperării europene în cadrul Consiliului.

Germania şi-a început mandatul de doi ani ca membru nepermanent al Consiliul de Securitate al ONU în ianuarie. Polonia deţine în prezent preşedinţia.

După ce va participa la reuniunea din New York, Maas va zbura la Toronto, unde se va întâlni cu omologul său canadian Chrystia Freeland pentru a lucra la proiectul său ”Alianţă pentru Multilateralism’. Proiectul vizează stimularea cooperării internaţionale.

Ultima etapă a turneului efectuat de Maas va fi oraşul canadian Pond Inlet, unde se va întâlni cu membrii comunităţii inuite pentru a discuta despre efectele schimbărilor climatice.

Citeşte şi: Atac cu SATÂRUL în centrul oraşului Sydney (VIDEO). O femeie a fost omorâtă!

Topirea gheţii în regiunile arctice ar putea provoca un conflict între statele vecine cu privire la resursele naturale – o problemă pe care ministrul de externe german consideră că poate fi evitată.

”Pentru a elimina aceasta, avem nevoie de dialog de lucru şi de regulamente comune – şi avem nevoie de ele acum, înainte ca noi conflicte să iasă la suprafaţă”, a declarat Maas.