DISTRIBUIȚI
AP

Un avion al regimului sirian a fost doborât miercuri de jihadişti şi pilotul a fost capturat, o premieră de la escaladarea confruntărilor în ultimele luni în nord-vestul Siriei ca urmare a atacului forţelor pro-Damasc, a declarat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP, potrivit agerpres.

Avionul de vânătoare, Sukhoi, a zburat peste o zonă la est de Khan Cheikhoun, un oraş cheie din sudul provinciei Idleb, a declarat directorul ONG-ului, Rami Abdel Rahmane.


Citește și : Premierul pakistanez acuză India că plănuiește o operațiune militară în Azad Kashmir

„Pilotul este acum în mâinile” jihadiştilor din gruparea Hayat Tahrir al-Sham (HTS, fosta ramură siriană a Al-Qaida), care domină regiunea.

Acesta este primul avion sirian doborât de insurgenţi de când regimul de la Damasc şi aliatul său rus au început, la sfârşitul lunii aprilie, să bombardeze aproape zilnic provincia Idleb precum şi segmente din provinciile vecine Alep, Hama şi Latakia.

Aproximativ 820 de civili au fost ucişi în bombardamente, potrivit OSDH. Peste 400.000 de persoane au fost strămutate în această regiune, unde trăiesc trei milioane de oameni, potrivit ONU.

Citește și : Orice acord comercial între SUA şi Regatul Unit va trebui să nu submineze Acordul din Vinerea Mare (Pelosi)