DISTRIBUIȚI

Avioane de război ruseşti au efectuat un atac coordonat cu Turcia asupra unui depozit de arme în provincia siriană Idlib, controlată de rebeli, a anunţat agenţia de presă rusă RIA Novosti, citată de Reuters, potrivit Agerpres.

Atacul a vizat un depozit de drone şi alte arme ale grupării militante Hayat Tahrir al-Sham (HTS) care intenţiona să le folosească într-un atac asupra bazei aeriene ruseşti de la Hmeimim, în vestul Siriei, a precizat RIA, care a citat Ministerul rus al Apărării.


Citește și : SUA: Manafort, fostul director de campanie al lui Trump, condamnat la 43 de luni de închisoare

Hayat Tahrir al-Sham, o organizaţie dominată de fosta ramură siriană a Al-Qaida, controlează o mare parte din provincia Idlib şi segmente adiacente din provinciile învecinate Alep şi Hama.

Această regiune, care găzduieşte şi alte grupări jihadiste şi scapă în continuare controlului Damascului, face obiectul unui acord ruso-turc, parţial respectat, asupra unei ‘zone demilitarizate’ despre care se presupune că separă zonele guvernamentale de sectoare insurgente la Idlib.

Citește și : Scrisoare trimisă de o fetiță din Londra lui Donald Tusk, virală pe internet

Conflictul din Siria, care implică mai mulţi actori regionali şi internaţionali, a făcut peste 360.000 de morţi şi milioane de persoane strămutate şi refugiaţi din 2011.