DISTRIBUIȚI
4threvolutionarywar.wordpress.com

Avioane de luptă ale NATO au interceptat două aeronave supersonice ruseşti deasupra Mării Baltice, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al NATO citat de dpa, potrivit agerpres.

Bombardierele ruseşti, identificate ca fiind două Tupolev Tu-160 Blackjack, au fost detectate marţi în spaţiul aerian al NATO. Piloţii NATO au fost desfăşuraţi în interval de câteva minute pentru a evalua potenţialul pericol.


Citește și : Trump afirmă că este deschis să se întâlnească cu preşedintele venezuelean Maduro

Cele două bombardiere ruseşti au fost identificate de avioanele NATO – între care două aeronave Eurofighter germane – staţionate la baza de la Amari, Estonia, unde Alianţa Nord-Atlantică participă la o misiune de monitorizare a spaţiului aerian.

Deşi se întâmplă frecvent ca avioane ale NATO să identifice şi să intercepteze aeronave ruse, este un fapt rar ca Rusia să trimită deasupra Mării Baltice bombardiere cu rază lungă de acţiune, cum sunt Tu-160, a menţionat purtătorul de cuvânt al NATO, Piers Cazalet.

În acest an, NATO a interceptat în total circa 180 de avioane ruseşti.

Citește și : Guvernul de uniune naţională din Libia anunţă semnarea unui nou acord de încetare a focului în apropiere de Tripoli