DISTRIBUIȚI
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at his Jerusalem office on August 2, 2015. AFP PHOTO / POOL / GALI TIBBON (Photo credit should read GALI TIBBON/AFP/Getty Images)

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că aviaţia israeliană, care a întreprins sâmbătă o serie de raiduri în Siria, a dat o ‘lovitură severă’ forţelor iraniene şi celor ale regimului sirian, transmite AFP.

‘Am aplicat sâmbătă o lovitură grea forţelor iraniene şi siriene. Vom continua să-i lovim pe toţi cei care ne atacă’, a avertizat Netanyahu, într-un comunicat difuzat duminică de biroul său de presă, potrivit agerpres.


‘Aceasta este politica noastră şi aceasta va rămâne politica noastră’, a subliniat şeful guvernului.

Citește și : ONU cere atenuarea imediată a conflictului din Siria

Potrivit versiunii armatei israeliene, o dronă pilotată de la distanţă de experţi iranieni aflaţi în Siria a pătruns sâmbătă în spaţiul aerian al Israelului, unde a fost doborâtă. Drept represalii, aviaţia israeliană a atacat baza ‘iraniană’ din Siria de unde a decolat drona.

Unul din aparatele israeliene care au participat la operaţiune a fost lovit de o rachetă trasă de pe teritoriul sirian şi s-a prăbuşit în Israel. Aviaţia acestei ţări a replicat ulterior lansând raiduri împotriva a circa 12 ţinte siriene şi israeliene.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), şase soldaţi sirieni şi paramilitari aliaţi au fost ucişi în aceste lovituri aeriene, iar alţii au fost răniţi.