DISTRIBUIȚI
Los Angeles Times

Oficialul din serviciile de informaţii americane, ale cărui declaraţii au condus la declanşarea procedurii de impeachment (punere sub acuzare şi destituire) împotriva preşedintelui Donald Trump, s-a oferit să răspundă în scris direct republicanilor din comisia pentru serviciile secrete din Camera Reprezentanţilor, a declarat duminică avocatul său la CBS News, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Avocaţii avertizorului de integritate au adresat solicitarea sâmbătă seara parlamentarului republican Devin Nunes, membru de marcă în această comisie, a declarat la CBS avocatul Mark Zaid, care a adăugat că al său client doreşte să se asigure că plângerea îi este tratată într-o manieră nepartizană.


Citește și : Un bărbat înarmat cu un topor, împuşcat mortal de poliţie în vestul Germaniei

Republicanii au acuzat că procesul de impeachment este nedrept şi au restricţionat întrebările din partea partidului lor, care se află în minoritate în Camera Reprezentanţilor.

Pe de altă parte, preşedintele american Donald Trump i-a cerut duminică avertizorului de integritate să-şi dezvăluie identitatea, adresându-se direct angajatului serviciilor de informaţii americane, într-o distanţare evidentă de normele de conduită normale în astfel de cazuri, notează Reuters.

„Avertizorul de integritate a înţeles atââââât de greşit încât trebuie să vină şi să-şi facă publică identitatea. Media Fake News ştie cine este, însă – dat fiind că ele sunt braţul Partidului Democrat – nu vor să-l dea în vileag deoarece va ieşi iureş. Dezvăluiţi identitatea Avertizorului de integritate şi puneţi capăt Farsei Procedurii de Impeachment”, a scris Trump pe Twitter.

Citește și : Nigel Farage nu se va prezenta la alegerile legislative britanice din 12 decembrie

Trump l-a atacat în repetate rânduri pe avertizorul de integritate şi a cerut ca identitatea lui să fie făcută publică. Însă este pentru prima dată când i s-a adresat direct, cerându-i să-şi dezvăluie identitatea.

Procedura de impeachment împotriva lui Trump a fost declanşată după o plângere făcută de un avertizor de integritate îngrijorat că acţiunile preşedintelui referitoare la Ucraina erau ilegale şi puneau în pericol securitatea naţională.