DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe anunţă cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Grecia că Serviciul grec de Meteorologie a prognozat un “cod portocaliu” de vreme nefavorabilă, pentru zilele de luni şi marţi, fiind probabile averse de ploaie, furtuni la nivel local, şi vânt puternic în cea mai mare parte a ţării, relatează news.ro.

Potrivit MAE, în zilele de luni şi marţi, Serviciul grec de Meteorologie a prognozat un “cod portocaliu” de vreme nefavorabilă, fiind probabile averse de ploaie, furtuni la nivel local, şi vânt puternic în cea mai mare parte a ţării.


Citește și: SUA: Atac armat la Jacksonville. Mai multe persoane au murit

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 şi cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citește și: Armata americană a investit un miliard de dolari în baza aeriană din Câmpia Turzii. Aici vor fi amplasate arme de ultimă generație