DISTRIBUIȚI
Digital Spy

Avatarurile digitale ale membrilor legendarului grup suedez ABBA se vor reuni cu prilejul unui concert televizat transmis în lumea întreagă în toamna lui 2018, a anunţat joi fostul membru al trupei Bjorn Ulvaeus, citat de AFP, conform agerpres.

Agnetha Faltskog, Anni-Frid Lyngstad, Bjorn Ulvaeus şi Benny Andersson s-au despărţit în 1982 după ce au dominat planeta disco timp de peste un deceniu cu titluri precum „Waterloo”, „Dancing Queen”, „Mamma Mia” sau „Super Trouper”.


Citește și : Reuniune Iran, Irak, Siria şi Rusia la Bagdad având drept scop coordonarea în lupta ‘împotriva terorismului’

Grupul cu peste 400 de milioane de albume vândute nu a mai cântat împreună pe scenă din 1986.

La o dată încă necunoscută, avatarurile lor digitale vor cânta cel puţin unul dintre titlurile lor în cadrul unui show televizat produs de canalul britanic BBC şi de cel american NBC, la care vor participa şi alte nume mari ale popului.

„Este un soi de spectacol omagial pentru ABBA, având în centru ceva ce eu numesc ‘ABBA-taruri’, versiuni digitale ale ABBA”, a explicat Bjorn Ulvaeus pentru AFP.

Pentru a crea aceste personaje, artişti „tehno” de la Silicon Valley au efectuat măsurători antropometrice ale celor patru membri ai grupului.

„Datorită imaginii video şi sincronizării labiale, ei creează copii digitale” care se confundă cu cele reale, potrivit lui Bjorn Ulvaeus. „Nimeni nu a mai făcut-o vreodată”, a adăugat el.

Cei patru suedezi vor suferi o cură de întinerire, întrucât avatarurile lor vor arăta ca ei în 1979, anul în care au creat hitul „Voulez-vous”.

Bjorn Ulvaeus s-a aflat joi la Bruxelles pentru a încerca să seducă canalele de televiziune membre ale Uniunii europene de radioteleviziune (EBU), care difuzează concursul Eurovision, câştigat în 1974 de ABBA cu hitul „Waterloo”.

Citește și : OIAC respinge acuzațiile Rusiei că ar fi manipulat analizele efectuate în cazul Skripal

„Sper că unele dintre ele ni se vor alătura pentru a participa la această emisiune mondială de la sfârşitul toamnei”, a subliniat Bjorn Ulvaeus, compozitor, textier şi fost soţ al Agnethei Faltskog.

Concertul televizat ar trebui să fie urmat de un turneu în anul următor la care să participe avataruri digitale şi alte holograme, potrivit AFP.