DISTRIBUIȚI
BBC.com

Forţele regimului sirian au intrat vineri în oraşul Mayadin (est), unul dintre ultimele fief-uri ale jihadiştilor grupării Statul Islamic (SI) în Siria, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), relatează AFP. 

‘Cu sprijinul aviaţiei ruse, forţele regimului au intrat în Mayadin şi controlează clădiri în vestul oraşului’, a indicat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.


SI au cucerit în anul 2014 oraşul Mayadin, situat în provincia petrolieră Deir Ezzor, pe malul de vest al fluviului Eufrat, la aproape 40 de kilometri sud de oraşul Deir Ezzor, unde organizaţia extremistă este încă prezentă în mai multe cartiere.

Jihadiştii controlează cea mai mare parte a provinciei Deir Ezzor şi două ofensive distincte împotriva lor sunt în desfăşurare. Pe de o parte, forţele regimului, sprijinite de aviaţia rusă, au progresat rapid din vest spre Eufrat. Pe de altă parte, o alianţă a combatanţilor kurzi şi arabi susţinută de Washington, Forţele democrate siriene (FDS), s-a angajat în lupte pe malul de est al fluviului.