DISTRIBUIȚI

Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte trei au dispărut într-o avalanşă pe un vulcan înzăpezit din Ecuador, Chimborazo (în centru), au anunţat autorităţile duminică, notează AFP, potrivit agerpres.

Un bilanţ precedent al serviciului integrat de securitate ECU911 a informat despre patru morţi şi un rănit.


Citeşte şi: Majoritatea miniştrilor şi a membrilor civili ai Consiliului de tranziţie au fost ARESTAŢI în Sudan – Black News

„S-a raportat că sunt trei alpinişti daţi dispăruţi, trei morţi, trei răniţi şi şapte salvaţi, dintr-un total de 16 persoane”, au declarat pompierii din Quito într-un comunicat.

Alpiniştii care escaladau Chimborazo sunt ecuadorieni, potrivit cotidianului El Comercio din capitala ţării, Quito.

Avalanşa nu are legătură cu activitatea vulcanului şi, potrivit pompierilor, se datorează „condiţiilor climatice”.

„Un grup de persoane escalada Chimborazo înzăpezit, când o avalanşă s-a abătut asupra lor la 6.100 de metri” deasupra nivelului mării, a precizat ECU911 într-un comunicat.

Chimborazo este un vulcan înzăpezit din Ecuador, cu o înălţime de 6.293 de metri, situat la aproximativ 130 kilometri sud de Quito. Este cel mai înalt vârf din Anzii ecuadorieni şi unul dintre cele mai înalte din lume.

La poalele sale se află oraşele Riobamba şi Ambato (capitalele provinciilor Chimborazo şi Tungurahua).

Citeşte şi: Coronavirusul REVINE în China! Autorităţile impun noi măsuri de izolare şi restricţii – Black News

Masivul, unde nu se practică schiul, atrage alpinişti ecuadorieni şi străini.

Poliţişti şi militari specializaţi în operaţiuni la mare altitudine, precum şi echipe de salvare s-au deplasat la Chimborazo, unde autorităţile au înfiinţat un post de comandă unificat pentru coordonarea acţiunilor de salvare.

Ministerul Mediului din Ecuador a dispus închiderea temporară a rezervaţiei naturale Chimborazo, care este vizitată în permanenţă de turişti.