DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa marţi, când o avalanşă a surprins un microbuz şi un utilaj de dezăpezire în provincia Van, din estul Turciei, a informat miercuri agenţia de presă Anadolu, citată de Xinhua, potrivit agerpres.

„Şapte persoane au fost salvate în timpul operaţiunilor de căutare. Din păcate, alte cinci au fost descoperite decedate sub zăpadă”, a declarat guvernatorul provinciei Van, Mehmet Emin Bilmez.


Citeşte şi: Israelul bombardează poziţiile Hamas din Fâşia Gaza

Cel puţin două persoane s-ar mai putea afla sub zăpadă, aşa că eforturile de salvare continuă, a precizat oficialul, avertizând totodată cu privire la riscul producerii unei noi avalanşe.

Avalanşa s-a produs în districtul Bahçesaray din provincia Van – unde condiţiile climatice sunt dure în timpul iernii – în apropierea trecătorii Karabet, la o altitudine de 3.000 de metri.

Citeşte şi: Nancy Pelosi, foc şi pară pe Trump: A RUPT discursul preşedintelui american!

Agenţia Anadolu a relatat că între 10 şi 15 persoane, între care şi copii, se aflau în microbuz în momentul accidentului, informase marţi AFP.

Imaginile difuzate de mass-media turce au arătat zeci de salvatori şi localnici care interveneau pentru căutarea supravieţuitorilor.