DISTRIBUIȚI
Twitter

Parchetul norvegian l-a inculpat luni pentru ‘omucidere’ şi ‘act terorist’ pe autorul unui atac armat într-o moschee dintr-o suburbie a Oslo vara trecută, acuzându-l totodată şi de uciderea surorii sale vitrege, potrivit AFP, scrie agerpres.

Philip Manshaus (22 de ani) a fost arestat după ce a deschis focul la 10 august în centrul islamic Al-Noor din Baerum, o suburbie rezidenţială a capitalei Oslo, fără să rănească pe cineva grav. Corpul surorii sale vitrege de 17 ani a fost găsit mai târziu la locuinţa lor.


Citește și : Belgia suspendă procedura de extrădare în Spania a lui Puigdemont

Adoptată de partenera tatălui lui Manshaus, Johanne Zhangjia Ihle-Hansen, a fost ucisă cu patru gloanţe, indicase în septembrie poliţia locală.

Autorităţile au confirmat motivaţiile rasiste ale lui Philip Manshaus, stabilind că el şi-a omorât sora vitregă pentru că era de origine chineză.

Potrivit actului de inculpare consultat de AFP, norvegianul este urmărit pentru ‘omucidere’ pentru crima comisă împotriva surorii sale vitrege şi pentru ‘act terorist’ cu ‘intenţia de a semăna teroare în mediul populaţiei’.

În septembrie, Manshaus îşi recunoscuse faptele, dar a respins capetele de acuzare care îl vizează astăzi.

Citește și : UE prelungeşte sancţiunile împotriva Belarusului

În cursul unei audieri la tribunal privind prelungirea detenţiei sale, el a făcut salutul nazist în faţa presei.

Procesul său urmează să înceapă la 7 mai, notează agenţia franceză de presă.