DISTRIBUIȚI
NY Post

Procurori federali ai SUA l-au acuzat joi pe Patrick Crusius de infracţiuni motivate de ură în legătură cu atacul armat din august 2019, pe care l-a comis într-un centru comercial Walmart din oraşul texan El Paso şi în care şi-au pierdut viaţa 22 de oameni, informează dpa, potrivit agerpres.

„Tocmai am anunţat cel de-al 90-lea cap de acuzare împotriva bărbatului care a ucis 22 de oameni şi a rănit mulţi alţii în El Paso, pe 3 august”, a informat procurorul general-adjunct Eric Dreiband pe Twitter. „Echipa noastră este hotărâtă să obţină dreptate pentru victimele acestei îngrozitoare infracţiuni motivate de ură şi a acestui act de terorism intern”, a adăugat el.


Citeşte şi: SUA l-au lichidat pe liderul Al-Qaida în Peninsula Arabică

În rechizitoriu este invocat faptul că „Patrick Crusius a deschis focul cu o puşcă de asalt şi a tras în numeroase persoane… ceea ce a dus la uciderea a 22 de persoane şi rănirea multor altora”, precizează un comunicat al Departamentului Justiţiei.

În rechizitoriu se subliniază, de asemenea, că bărbatul de 21 de ani a publicat în aceeaşi zi online un document în care susţine că „acesta a fost un atac ca răspuns la invazia hispanică din Texas”.

În total, cele 90 de capete de acuzare îl incriminează pe bărbatul de 21 de ani cu 22 de infracţiuni motivate de ură care au dus la moarte, 23 de infracţiuni care au implicat intenţia de a ucide şi 45 de infracţiuni armate motivate de ură.

Citeşte şi: În timpul bombardamentelor israeliene, antiaeriana siriană a evitat în ultima secundă doborârea unui avion de pasageri

Crusius riscă închisoarea pe viaţă sau pedeapsa cu moartea, a informat Departamentul Justiţiei, adăugând că procurorul general va decide dacă va cere pedeapsa cu moartea „ulterior”.

El a fost pus deja sub acuzare la nivel de stat şi a pledat nevinovat în cazul omuciderilor, în cadrul unei scurte înfăţişări în instanţă, în octombrie trecut.

Potrivit oficialilor, Crusius a ţintit în timpul atacului în special mexicani.