DISTRIBUIȚI

Bărbatul care a luat sâmbătă ostatici într-o sinagogă din statul american Texas şi a fost împuşcat de trupele speciale ale FBI era cetăţean britanic, relatează dpa, potrivit agerpres

Incidentul s-a produs în congregaţia Beth Israel, din localitatea Colleyville, sâmbătă.


Citește și :  Islanda va înăspri din nou restricţiile, pe fondul creşterii numărului de contaminări

Bărbatul a putut fi auzit vorbind cu voce tare, cu accent britanic, în cadrul a ceea părea a fi o transmisie live, şi a cerut eliberarea unei cercetătoare pakistaneze care a fost condamnată pentru tentativă de omucidere a unor militari americani în Afganistan.

Un ostatic a fost eliberat în timpul incidentului care a durat mai multe ore, iar trei alţii au reuşit să scape la ora locală 21.00, când o echipă SWAT a FBI a pătruns în clădire, susţin autorităţile.

Bărbatul care a luat ostatici a fost ucis, iar FBI-ul a anunţat că o echipă va investiga „incidentul cu focuri de armă”.

Citește și : Lituania nu va prelungi starea de urgenţă; Afluxul de migranţi dinspre Belarus s-a oprit

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe britanic a declarat duminică: „Suntem la curent cu moartea unui cetăţean britanic în Texas şi suntem în contact cu autorităţile locale”.

Agentul FBI responsabil de caz Matt DeSarno a spus că anchetatorii au fost în contact cu ataşaţii legali de la Londra şi Paris. „Investigaţia noastră va avea o amploare globală”, a adăugat el.