DISTRIBUIȚI
AP

Autorul atentatului sinucigaş care s-a soldat cu 101 de morţi într-o moschee din cadrul cartierului general al poliţiei din Peshawar, în Pakistan, purta uniformă de poliţist, a anunţat joi un responsabil al poliţiei, informează AFP, potrivit agerpres.

Agenţii de serviciu „nu l-au controlat pentru că era în uniformă de poliţie (…). A fost o încălcare în materie de securitate”, a declarat Moazzam Jah Ansari, şeful poliţiei din provincia Khyber Pakhtunkhwa, în timpul unei conferinţe de presă.


Citeşte şi: Cum s-a intersectat războiul din Ucraina cu războaiele culturale – Black News

Poliţia are „o idee destul de clară” asupra identităţii lui, făcând o legătură între capul său, găsit la locul exploziei, şi imagini de pe supravegherea video.

„Există o întreagă reţea în spatele lui”, a adăugat Ansari, explicând că atacul de luni nu a fost planificat doar de autorul acestuia.

Sute de poliţişti participau la o rugăciune, luni după-amiaza, în moscheea din cartierul general al poliţiei, atunci când a avut loc explozia, provocând prăbuşirea unui zid şi zdrobirea agenţilor de poliţie.

Citeşte şi: Phenianul avertizează cu ‘cea mai dură reacţie’ la acţiunile militare ale SUA în regiune – Black News

Autorităţile anchetează pentru a stabili cum s-a putut produce o asemenea breşă de securitate în una dintre zonele cele mai intens controlate din oraş, unde se aflau birourile serviciilor de informaţii şi de contraterorism, alături de secretariatul regional.

Acesta este cel mai sângeros atac produs în Pakistan după mai mulţi ani şi cel mai grav de la escaladarea violenţelor în regiune după ce talibanii au revenit la putere la Kabul, în 2021, în Afganistan.