DISTRIBUIȚI
afp

Autorul atacului de la Melbourne, un bărbat originar din Somalia, care a incendiat un vehicul încărcat cu butelii de gaze și apoi a înjunghiat mortal o persoană și a rănit alte două, era influențat de propaganda organizației teroriste Stat Islamic, însă nu avea legături directe cu militanții, potrivit Mediafax.

Potrivit informațiilor comunicate de poliția australiană, autorul atacului de vineri a fost Hassan Khalif Shire Ali, 30 de ani, care era radicalizat și influențat de propaganda organizației Stat Islamic, informează Reuters online.


Citește și : Yemen: Coaliţia condusă de Arabia Saudită a cerut SUA oprirea sprijinului privind realimentarea în zbor a avioanelor sale

Individul a fost împușcat de poliție, decedând în urma rănilor suferite.

Pașaportul acestuia a fost anulat în 2015 pentru că ar fi vrut să se ducă în Siria, însă autoritățile au stabilit ca, deși radicalizat, el nu reprezenta o amenințare de siguranță națională.

Citește și : Guvernul italian îşi menţine proiectul de buget respins de Bruxelles

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul comis vineri, însă nu a oferit încă nicio dovadă care să confirme acest lucru.

O persoană a murit vineri, după ce un individul a înjunghiat mai multe persoane aflate într-un mall din centrul orașului Melbourne, a informat Poliția din statul australian Victoria