DISTRIBUIȚI
New York Post

Bărbatul înarmat care a deschis focul sâmbătă şi a făcut mai multe victime într-o sinagogă din oraşul american Pittsburgh, statul Pennsylvania, s-a predat poliţiei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Autorul atacului armat se află în arestul poliţiei. Există numeroase victime în sinagogă, trei ofiţeri au fost împuşcaţi”, a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al poliţiei.


Citește și : Grupul ALDE a votat excluderea partidului separatist catalan PDeCAT

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi 12 au fost rănite, între care trei ofiţeri de poliţie, în atacul armat produs sâmbătă la o sinagogă din oraşul Pittsburgh, au informat mass-media locală şi CNN, relatează Reuters.

Preşedintele american Donald Trump a scris pe Twitter că există „numeroase victime” în atacul armat care a avut loc la sinagoga „Copacul vieţii” din cartierul Squirrel Hill, în Pittsburgh.

Postul local KDKA a informat că sunt opt morţi şi că trei poliţişti au fost răniţi.

Totul a început la scut timp după ora 10:00 (14:00 GMT) când poliţia locală le-a cerut locuitorilor din cartier să rămână în case, precizând că există un trăgător în apropierea sinagogii.

„Există un trăgător în zona Wilkins şi Shady. Evitaţi zona”, au anunţat într-un mesaj pe Twitter serviciile de securitate publică ale oraşului, care au desfăşurat importante forţe la faţa locului.

Agenţia Federală pentru Controlul Armelor (ATF) a anunţat pe Twitter că agenţi speciali au fost trimişi la locul incidentului.

„Există numeroase victime”, a declarat pentru presa locală Jason Lando, comandantul poliţiei din Pittsburgh.

Citește și : SUA: Suspectul în cazul bombelor artizanale a fost pus sub acuzare pentru cinci infracţiuni

„Urmărim informaţiile referitoare la atacul armat de la sinagoga Copacul vieţii din Pittsburgh. Ne rugăm pentru cei morţi, răniţi, pentru toate familiile afectate şi pentru serviciile noastre de prim ajutor”, a scris pe Twitter vicepreşedintele Mike Pence.

Acest atac, ale cărui motive nu sunt imediat clare, a provocat consternare în oraş.

Poliţia din New York a anunţat că a trimis forţe de securitate suplimentare la locul de cult aflat în cartierul Squirrel Hill din Pittsburgh, centrul istoric al comunităţii evreieşti din acest oraş din nord-estul SUA.