DISTRIBUIȚI

Persoana suspectată de comiterea atacului armat, soldat cu zece morţi, produs sâmbătă seara într-o sală de dans din Monterey Park, California, a fost găsită moartă după ce s-a sinucis duminică în duba la volanul căreia se afla, informează luni AFP, potrivit agerpres.

„Suspectul a suferit răni prin împuşcare şi a fost declarat mort la faţa locului”, a declarat şeriful Robert Luna. El a descris o urmărire a suspectului de către echipaje ale poliţiei, care s-a încheiat cu un foc tras din interiorul camionetei albe de către bărbatul care, astfel, s-a sinucis.


Citeşte şi: Mărturiile unui preot care susține că a ajuns în iad: ‘E atât de rău pe cât îți imaginezi’

Atacatorul, de origine asiatică şi în vârstă de 72 de ani, a fost identificat drept Huu Can Tran. A fost singurul suspect, a spus Luna, adăugând că motivul atacului încă nu este cunoscut şi o anchetă este în desfăşurare.

Citeşte şi: Un tânăr a fost mutilat în urma intervenţiei poliţiei în timpul manifestaţiei desfăşurate joi la Paris – Black News

Urmărirea atacatorului, transmisă în direct de mai multe mass-media, s-a încheiat la aproximativ 40 de km de oraşul în care a avut loc tragedia, poliţiştii înconjurând vehiculul suspectului.
Poliţia s-a apropiat apoi cu mare prudenţă şi a descoperit cadavrul.

Preşedintele Joe Biden a ordonat coborârea în bernă a steagurile clădirilor publice în onoarea victimelor.