DISTRIBUIȚI
AFP

Autorităţile vietnameze au confiscat în ultima săptămână peste 600 de kilograme de fildeş de contrabandă provenind din Africa, a declarat luni guvernul acestei ţări asiatice, potrivit Reuters, scrie agerpres

Comerţul cu fildeş este ilegal în Vietnam, însă traficul de animale sălbatice rămâne larg răspândit. Solzii de pangolin, coarnele de rinocer şi carcasele de tigru sunt, de asemenea, găsite adesea de autorităţile vietnameze la contrabandişti.


Citește și : Armata israeliană a ucis mai mulţi militanţi înarmaţi într-o tabără de refugiaţi lângă Ierihon

Autorităţile vamale din oraşul-port Haiphong, aflat în nordul ţării, au descoperit luni circa 130 de kilograme de fildeş ascunse într-un container cu coarne de vacă care provenea din Africa, a precizat guvernul într-o declaraţie.

Această captură vine după descoperirea, joia trecută, a circa 500 de kilograme de fildeş african în portul Lach Huyen din oraş, conform guvernului.

Este cea mare captură de fildeş de contrabandă din Vietnam de mai bine de patru ani. În octombrie 2018, autorităţile confiscaseră peste opt tone de fildeş şi solzi de pangolin într-unul dintre cele mai mari cazuri de trafic de animale sălbatice din ţară de mai mulţi ani.

Citește și : Nou bilanţ al catastrofei din Turcia (VIDEO): Peste 900 de morţi, mii de răniţi şi numeroase persoane rămase sub dărâmături