DISTRIBUIȚI
Anadolu

Poliţia turcă a arestat joi 17 cetăţeni străini suspectaţi de legături cu organizaţia Stat Islamic (SI), a anunţat agenţia de presă Anadolu, preluată de AFP, potrivit agerpres.

Cele 17 persoane, a căror naţionalitate nu a fost precizată, au fost arestate la Ankara şi duse la sediul poliţiei antiteroriste pentru a fi interogate acolo, potrivit Anadolu.


Citește și : CEDO condamnă Azerbaidjanul pentru închiderea unui inculpat în cuşcă

În urma morţii liderului SI, Abu Bakr al-Bagdadi, în timpul unui raid aerian în Siria, la sfârşitul lui octombrie, Turcia şi-a înteţit urmăririle pe teritoriul său împotriva persoanelor suspectate de legături cu gruparea jihadistă.

Autorităţile turce au arestat săptămâna aceasta o soră a lui Bagdadi şi au anunţat că o soţie a fostului lider al SI a fost capturată anul trecut.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat joi că anturajul lui Bagdadi încerca să ajungă în Turcia şi că arestările se înmulţesc. Numărul de apropiaţi ai lui Bagdadi arestaţi de Turcia „se apropie de un număr cu două cifre”, a declarat Erdogan, fără a face alte precizări.

Citește și : Macron face previziuni apocaliptice: ‘Uniunea Europeană VA DISPĂREA dacă nu va fi privită ca o putere mondială!’

Suspectată multă vreme că i-a lăsat pe jihadişti să treacă frontiera pentru a ajunge în Siria după declanşarea conflictului armat ce sfâşie această ţară din 2011, Turcia, lovită de mai multe atentate comise de SI, s-a raliat în 2015 coaliţiei antijihadiste.

Însă Ankara a fost acuzată în ultimele săptămâni că a slăbit lupta împotriva elementelor dispersate ale SI, dar a lansat la 9 octombrie, o ofensivă împotriva miliţiei kurde Unităţile pentru Apărarea Poporului (YPG), vârf de lance al luptei împotriva organizaţiei jihadiste.