DISTRIBUIȚI

Autorităţile sanitare franceze au recomandat luni administrarea persoanelor vulnerabile a dozei de ranfort împotriva COVID-19, simultan cu vaccinul antigripal, relatează EFE, potrivit agerpres

Înalta Autoritate Sanitară franceză (HAS) notează într-un comunicat că utilizarea simultană nu presupune niciun risc şi a estimat că administrarea celor două vaccinuri împreună „este o soluţie pentru a optimiza acoperirea vaccinărilor împotriva acestor două epidemii”.


Citește și : Premierul R. Moldova PLEACĂ la Bruxelles

Până duminică, 50,3 de milioane de persoane au primit în Franţa cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, reprezentând 74,7 % din populaţia totală, în timp ce 48,2 de milioane de persoane au fost vaccinate cu schema completă.

Potrivit HAS, campania de vaccinare împotriva gripei începe pe 26 octombrie.

Persoanele prioritare pentru a primi acest vaccin sunt aceleaşi cărora trebuie să le fie administrată doza suplimentară de anti-COVID-19, după şase luni de la cea de-a doua doză, şi care aparţin categoriilor cu risc de a dezvolta o formă severă a acestei boli.

Citește și : Japonia se pregăteşte să ridice starea de urgenţă

 

Atunci când sunt administrate cele două vaccinuri împreună, HAS recomandă să fie făcute fiecare într-o mână diferită.

Organismul sanitar a reamintit că această recomandare a fost luată ţinând cont de datele ştiinţifice actuale şi de contextul epidemiologic francez, astfel încât ar putea fi revizuită în funcţie de evoluţia situaţiei.