DISTRIBUIȚI

Autorităţile sanitare din Atena lansează o unitate mobilă de vaccinare în scopul inoculării la domiciliu împotriva COVID-19 a persoanelor în vârstă, bolnave şi care nu se pot deplasa, transmite joi DPA, potrivit agerpres

Această iniţiativă va începe de săptămâna viitoare.


Acest serviciu, anunţat de capitala elenă joi, completează oferta deja existentă privind transportarea persoanelor cu dizabilităţi la centrele de vaccinare şi apoi transportarea lor înapoi acasă.

Citește și : Comisia Europeană a semnat un contract de achiziţie a unui tratament cu anticorpi monoclonali împotriva COVID-19

La fel ca şi în alte ţări europene, cererea de vaccinare în Grecia este în prezent în declin.

În Grecia s-au vaccinat puţin sub 5 milioane de persoane din populaţia de 11 milioane a Greciei. Alte 600.000 de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin.

Guvernul elen încearcă să convingă populaţia să se vaccineze apelând la măsuri de stimulare – spre exemplu tinerii greci care aleg să se vaccineze primesc un card cu suma de 150 de euro.

În unele sectoare de activitate însă, aşa cum este cel medical sau cel militar, vaccinarea este obligatorie, mai notează DPA.

Citește și : Un minor palestinian, împuşcat mortal de soldaţi israelieni în Cisiordania ocupată