DISTRIBUIȚI
HotNews

Autorităţile ruse de ocupaţie din regiunea ucraineană Herson au îndemnat populaţia să îşi schimbe economiile în ruble ruseşti, informează marţi dpa, potrivit agerpres.   

Plăţile în moneda naţională ucraineană, hrivna, vor înceta la 1 ianuarie, a anunţat şeful forţelor de ocupaţie din regiune Vladimir Saldo, într-o înregistrare video pe mesageria Telegram, marţi.


Citește și : Moscova anunţă un atac ucrainean cu drone asupra unor baze aeriene situate adânc în interiorul Rusiei

El a invocat o devalorizare masivă a hrivnei cauzată de problemele economice ale Ucrainei, susţinând că moneda ucraineană „s-a transformat într-o bucată de hârtie”.

În regiunea Herson, capitala regională cu acelaşi nume şi alte oraşe au revenit sub controlul Ucrainei, însă cea mai mare parte a regiunii rămâne sub ocupaţia trupelor ruse.

Această „decizie valutară”, anunţată anterior în octombrie, este parte din operaţiunea de anexare a regiunii la teritoriul Rusiei.

Moneda naţională a Ucrainei a pierdut circa 50% din valoare în faţa dolarului de la începutul războiului. În alte două regiuni anexate, Lugansk şi Doneţk, rubla a devenit de ceva vreme monedă oficială.

Citește și : Ministrul turc al Justiţiei: Extrădarea unui membru al PKK de către Suedia în weekend este un ‘început’