DISTRIBUIȚI
Anadolu

Autorităţile pakistaneze au cerut creştinilor din oraşul Quetta (sud-vest) să nu-şi părăsească locuinţele după un al doilea atac islamist împotriva acestei comunităţi în mai puţin de o lună, relatează luni dpa, potrivit agerpres.

‘Ni s-a cerut să stăm în casă din cauza ameninţărilor’, a declarat Simon Bashir, preot la o biserică, Bethel Memorial Methodist Church, în oraşul Quetta, adăugând că membrii comunităţii nu sunt mulţumiţi de răspunsul autorităţilor în ceea ce priveşte securitatea.


Citeşte şi: Două avioane s-au ciocnit în aer; ambii piloţi au murit

Cel puţin doi membri ai comunităţii creştine au fost ucişi şi alţi trei răniţi, duminică seara, când bărbaţi înarmaţi au deschis focul la Isa Nagri, un cartier creştin din oraşul Quetta. Patru creştini au fost ucişi într-un atac similar lunea trecută, a doua zi de Paşti. Organizaţia jihadistă Statul Islamic a revendicat ambele atacuri.

‘Noi asigurăm securitatea tuturor bisericilor şi echipaje de poliţie patrulează în cartiere creştine pentru a asigura securitatea’, a declarat un oficial al poliţiei din Quetta, Muhammad Zubair.

În luna decembrie, opt persoane au fost ucise şi peste 30 rănite după ce militanţi ai Statului Islamic au atacat Bethel Memorial Methodist Church, din Quetta, capitala provinciei Balucistan, care se învecinează cu Iranul şi Afganistanul.

Citeşte şi: După bombardarea Siriei, experţii internaţionali verifică folosirea armelor chimice

Provincia s-a confruntat cu atacuri ale militanţilor islamişti, sunniţi extremişti, şi cu o insurgenţă a grupărilor naţionaliste care cer separarea de Pakistan.

Creştinii reprezintă mai puţin de 2% din populaţia de 200 de milioane de pakistanezi, şi sunt în multe cazuri victime ale discriminării şi violenţelor.