DISTRIBUIȚI
Reuters

Autorităţile olandeze au plasat un cuplu în izolare într-un spital după încercarea lor de a fugi dintr-un hotel în care pasagerii depistaţi pozitiv la COVID-19 şi sosiţi din Africa de Sud fuseseră plasaţi în carantină, au anunţat luni mai mulţi oficiali, citaţi de France Presse, potrivit agerpres

Fugarii, un spaniol de 30 de ani şi o portugheză de 28 de ani, au fost arestaţi duminică de poliţia de frontieră a Ţărilor de Jos într-un avion pe aeroportul Amsterdam Schiphol, încercând astfel să plece deşi trebuiau să rămână în carantină la hotel.


Citește și : Prinţul Charles a plecat în Barbados

„Am auzit că din păcate unii oameni au părăsit hotelul, deşi li s-a spus să rămână acolo. Aşa că a trebuit să luăm măsuri şi să procedăm la arestarea lor”, a declarat pentru AFP Robert van Kapel, purtătorul de cuvânt al poliţiei de frontieră de pe aeroportul Schiphol. „Acum sunt într-un loc unde se află în izolare, într-un spital”, a adăugat van Kapel.

Hotelul din apropierea aeroportului este locul unde majoritatea celor 61 de persoane care au fost testate pozitiv la coronavirus după ce au sosit vineri cu două zboruri din Africa de Sud sunt în carantină.

Incidentul a avut loc după ce autorităţile olandeze au anunţat că 13 din 61 de persoane testate pozitiv sunt contaminate cu noua variantă Omicron, între timp confirmându-se că încă o persoană din acest grup este infectată cu această variantă.

Unul dintre membrii cuplului fugar fusese testat pozitiv la coronavirus, deşi nu era clar dacă era infectat cu noua variantă. Celălalt a fost testat negativ, dar a ales să rămână cu partenerul său.

Citește și : CUTREMUR puternic în largul Japoniei

O purtătoare de cuvânt a primarului municipalităţii locale Haarlemmermeer a confirmat că cuplul se află „într-un spital din Ţările de Jos” şi a spus că ei sunt acum „sub investigaţie pentru o posibilă infracţiune”. „Aceste persoane au fost invitate mai întâi să rămână la hotel, apoi au fost rugate a doua oară, în regim de urgenţă, acum sunt în izolare. Ceea ce au făcut nu este chiar inteligent”, a declarat purtătoarea de cuvânt Petra Faber. „În Ţările de Jos, nu este ilegal să fii afară când ai fost testat pozitiv pentru COVID. Dar să urci într-un avion ştiind că tu eşti acela, este o altă poveste”, a adăugat ea.