DISTRIBUIȚI
AP

Autorităţile marocane au anunţat luni arestarea a trei bărbaţi suspectaţi de crearea unei ”celule teroriste” afiliate grupării Stat Islamic (SI) care erau ”în curs de pregătire a unor atacuri teroriste în regat”, transmite AFP, potrivit agerpres.

Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 28 de ani, au fost arestaţi luni în oraşele Errachidia şi Tinghir (sud-est), potrivit unui comunicat al Biroului central de investigaţii judiciare (BCIJ), poliţia antiteroristă marocană.


Citește și : Rouhani trimite mingea în terenul lui Trump: SUA trebuie să revină la un comportament normal înaintea oricărui dialog cu Iranul

Această operaţiune a intervenit în timpul procesului, început în urmă cu o lună, al presupuşilor asasini ai doi turişti scandinavi în sudul Marocului. Victimele au fost decapitate la jumătatea lunii decembrie în numele SI. În faţa tribunalului de la Salé, oraş situat în apropiere de Rabat, au compărut deja 24 de suspecţi.

Ocolit până anul trecut de violenţe legate de radicalismul islamic, Marocul a fost totuşi scena unor atacuri grave, comise la Casablanca (33 morţi în 2003) şi Marrakech (17 morţi în 2011).

Citește și : Zeci de mii de oameni aşteptaţi la Londra luni şi marţi pentru un protest împotriva lui Trump