DISTRIBUIȚI
northafricapost.com

Autorităţile marocane au anunţat că au destructurat marţi o celulă afiliată grupării jihadiste Stat Islamic (SI) ce plănuia atacuri în Maroc şi că au arestat şase dintre membrii acesteia, informează AFP, potrivit agerpres.

Persoanele suspecte, cu vârste cuprinse între 18 şi 59 de ani şi „adepte ale gândirii extremiste”, au fost arestate de Biroul Central de Investigaţii Judiciare (BCIJ, antiterorism) în oraşele Casablanca (vest), Mohammedia (vest) şi Azilal (centru), subliniază Ministerul de Interne marocan într-un comunicat.


Citeşte şi: Coronavirusul ÎNCHIDE cazinourile din Macao

Ei „au planificat acte teroriste pe teritoriului Regatului Maroc, în perspectiva proclamării unei wilaya (provincie) afiliată Daesh”, acronimul arab al SI, potrivit ministerului.

Ferit în ultimii ani de violenţe legate de grupări jihadiste, Marocul a fost cu toate acestea, la sfârşitul lui 2018, scena unui atac împotriva a două turiste scandinave, decapitate în numele SI în Munţii Atlas din sudul ţării. Autorii atentatului au fost condamnaţi la pedepse cu moartea, care nu au mai fost aplicate în Maroc din 1993.

Citeşte şi: Evo Morales candidează din exil pentru un loc în Senatul bolivian

Autorităţile marocane susţin că desfăşoară mijloace importante pentru lupta antiteroristă. Anul trecut, 79 de persoane au fost arestate în această ţară în dosare legate de „terorism”, potrivit unui bilanţ oficial.