DISTRIBUIȚI
AP

Opt persoane au fost arestate marţi în Maroc pentru presupusele lor legături cu o reţea de falsificare de acte şi de trafic de fiinţe umane, au anunţat autorităţile marocane, informează miercuri AFP, scrie agerpres.

O percheziţie la domiciliul suspecţilor a permis confiscarea de „acte de şedere în străinătate, de vize falsificate şi paşapoarte pentru candidaţi la imigraţie ilegală”, a anunţat miercuri Biroul Central pentru Investigaţii Judiciare (BCIJ), într-un comunicat. Au fost de asemenea confiscate „aparate electronice, telefoane portabile şi trei autoturisme”.


Citește și : Cutremur de 6,3 grade în vestul Canadei. Nu a fost emisă alertă de tsunami

Potrivit aceleiaşi surse, un candidat la imigraţie ilegală a fost interpelat pe aeroportul Mohammed-V, la periferia oraşului Casablanca (vest).

Comunicatul nu precizează naţionalităţile celor suspecţi, nici ţările de primire vizate.

O anchetă a fost declanşată pentru a determina eventuale „ramificaţii acele acestei reţele infracţionale în Maroc şi în străinătate”.

Zeci de mii de marocani şi subsaharieni încearcă în fiecare an să ajungă în Europa din Maroc, în special la bordul unor ambarcaţiuni precare. Numărul celor care călătoresc cu acte false nu este cunoscut.

Citește și : Majoritatea locuitorilor oraşului Seul susţin că cele două Corei trebuie să se unească