DISTRIBUIȚI
Reuters

Un grup de aproximativ 100 de migranţi au debarcat în Malta marţi dimineaţa, după ce au fost salvaţi de la bordul unei ambarcaţiuni pe Marea Mediterană, potrivit media de stat malteze, relatează agenţia DPA, scrie agerpres.

Din grup fac parte doi copii şi o femeie însărcinată, care a fost dusă la spital, a anunţat postul TVM. Migranţii au debarcat la ora locală 06.45 (04.45 GMT).


Citește și : Heiko Maas: Criza nucleară ameninţă pacea mondială

Sute de migranţi au fost aduşi pe insula mediteraneeană în ultima săptămână, în contextul unui aflux de solicitanţi de azil care părăsesc Libia.

Malta a făcut apel în mod repetat la asistenţă din partea celorlalte state membre ale Uniunii Europene în problema migraţiei.

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a avertizat că riscul ca migranţii să moară în Mediterana este foarte mare, din cauza absenţei operaţiunilor de salvare ale navelor organizaţiilor neguvernamentale şi a conflictului din Libia care grăbeşte plecările într-un ritm alarmant.

Citește și : Beijingul ‘toarnă gaz’ pe focul relaţiilor tensionate cu Washingtonul. Mesajul chinezilor îl pune pe Trump în stand-by!