DISTRIBUIȚI
tvm.com.mt

Paza de Coastă din Italia a salvat aproximativ 300 de migranţi de pe o barcă supraîncărcată care întâmpina probleme în Marea Mediterană încercând să ajungă în Europa, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Unii dintre migranţi pluteau în apă când echipele de salvare au ajuns la barcă, la circa 22 de km de coasta insulei Lampedusa din sudul Italiei.


Citește și : Papa Francisc cere societăţii să protejeze femeile împotriva violenţelor

La operaţiune, desfăşurată în cursul nopţii de miercuri spre joi, au participat trei nave şi un elicopter, a precizat Paza de Coastă într-un comunicat.

Au fost salvate 296 de persoane, dintre care 14 femei şi 8 copii.

Italia se confruntă cu o creştere semnificativă a numărului de bărci cu migranţi în ultimele săptămâni, iar aceste noi sosiri vor pune o presiune şi mai mare asupra guvernului condus de premierul Mario Draghi de a ajunge la un acord cu partenerii din UE în privinţa gestionării afluxului.

Citește și : TRAGEDIA rutieră din Bulgaria a fost provocată de o eroare umană

Alţi 203 migranţi care călătoreau cu trei bărci separate au fost debarcaţi în ultimele două zile în regiunea Calabria din sud, amplificând presiunea asupra capacităţii de salvare a Italiei.

Un număr de 61.935 de migranţi au ajuns până acum în Italia în 2021, arată date ale Ministerului de Interne, comparativ cu 32.542 de migranţi în aceeaşi perioadă a anului trecut.