DISTRIBUIȚI
Un fermo immagine tratto da un video della polizia mostra il materiale sequestrato durante l'operazione del Servizio Antiterrorismo che ha portato a 19 perquisizioni in tutta Italia nei confronti di altrettanti estremisti di destra, 28 novembre 2019. ANSA/POLIZIA

Poliţia italiană a anunţat joi desfiinţarea unui grupuscul armat format din 19 persoane răspândite în toată ţara şi care desfăşura în mod deschis acţiuni cu caracter pro-nazist şi antisemit, se arată într-un comunicat, relatează AFP, potrivit agerpres.

Percheziţii sunt în curs de desfăşurare în casele a 19 persoane, care locuiesc în toată peninsula: de la Bergamo, în nord, până în Sicilia, în sud, şi Sardinia, în centru, potrivit sursei citate.


Citește și: Manifestanții din Chile au luat cu asalt cel mai mare mall din Capitală – VIDEO

Fotografii ale poliţiei cu obiectele confiscate în timpul percheziţiilor arată un număr mare de diverse arme, puşti automate sau nu, cuţite, arbalete precum şi cărţi despre Mussolini sau Hitler.

Punctul comun al acestor 19 persoane este ”acelaşi fanatism ideologic şi intenţia lor era de a constitui o mişcare deschisă de inspiraţie pro-nazistă, xenofobă şi antisemită numită ‘Partidul italian naţional-socialist al muncitorilor’ ”, potrivit poliţiei.

Acest grup restrâns şi-a elaborat ”structura internă şi teritorială, a creat un simbol şi a elaborat un program deschis antisemit şi negaţionist”, se arată în comunicat.

Citește și: Trump semnează legile care protejează protestatarii din Hong Kong. Reacția Chinei nu se lasă așteptată

Unul dintre principalii săi lideri, responsabil cu pregătirea membrilor, este din Calabria, fost legionar cu un greu cazier judiciar, şi a făcut parte din Ndrangheta, puternica mafie a Calabriei, şi a fost lider local în Liguria (nord-vest) al Forza Nuova, un mic partid de extremă dreapta, potrivit sursei citate.

Extremiştii italieni de dreapta au stabilit, de asemenea, contacte la nivel internaţional, în special cu organizaţia ”Aryan White Machine – C18”, apropiată de medii neonaziste engleze ale Blood and Honor, precizează comunicatul.