DISTRIBUIȚI
The Times of Israel

Autorităţile israeliene au eliberat luni un grup de 50 de femei şi copii ţinuţi „împotriva voinţei lor în condiţii efective de sclavie” într-un complex din Ierusalim de prezumtivul lider al unui cult, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld, citat de dpa, scrie agerpres.

Razia desfăşurată în cartierul ultrareligios Bukharam a avut loc după o anchetă „sub acoperire” de două luni, realizată în coordonare cu Centrul israelian pentru victimele sectelor.


Citește și : Marea Britanie poate continua relaţia cu Huawei fără să compromită legăturile cu SUA

Principalul suspect este un rabin în vârstă de 60 de ani, conducătorul micii comunităţi care trăia retrasă în respectivul complex rezidenţial, izolată de societate şi familie. Rabinul a fost arestat împreună cu opt femei, bănuite că au colaborat cu el.

„Am constatat că victimele erau ţinute în condiţii precare, dificile, împotriva voinţei lor”, a menţionat Rosenfeld pentru dpa.

Rabinul le pedepsea pe femei şi le fura bani, potrivit poliţiei, care le-a acordat asistenţă minorilor şi a început interogarea suspecţilor.

Citește și : Ţările care au avut cetăţeni la bordul avionului doborât de iranieni vor discuta o posibilă acţiune pe plan legal