DISTRIBUIȚI
NewsMaker

Autorităţile iraniene au capturat o navă străină care încerca să scoată din ţară petrol de contrabandă, iar echipajul a fost reţinut, a relatat miercuri agenţia oficială IRNA, preluată de Reuters, potrivit agerpres.  

Iranul, care are unele din cele mai mici preţuri din lume la combustibili datorită subvenţiilor considerabile şi devalorizării monedei naţionale, se luptă să combată contrabanda galopantă pe cale terestră spre ţări vecine şi pe mare spre state arabe din Golf.


Citește și : Biden face apel la americani să respingă ‘otrava’ supremaţiei albe

Petrolierul străin, care transporta peste 550.000 litri de combustibil, a fost capturat în apele Golfului Persic şi escortat într-un port din provincia sudică Hormozgan, unde a fost predat autorităţilor judiciare pentru investigaţii.

‘Am identificat şi reţinut o navă cu combustibil de contrabandă şi care intenţiona să transporte mari cantităţi de combustibil de contrabandă la est de insula Maru’, a declarat comandantul pazei de coastă din Hormozgan, Hossein Dehaki.

Citește și : Un parlamentar britanic, arestat sub suspiciunea de viol şi alte infracţiuni sexuale

În ultimele luni, autorităţile iraniene au reţinut în Golful Persic mai multe nave care transportau petrol de contrabandă.