DISTRIBUIȚI
wikipedia

Autorităţile indoneziene şi pescarii au venit luni în ajutorul a 12 caşaloţi eşuaţi pe o plajă din nordul insulei Sumatra, potrivit declaraţiilor unui activist pentru mediu, relatează agerpres agerpres.

Deşi două dintre cetacee erau rănite, voluntarii au decis că este mai bine să aştepte mareea pentru a le împinge înapoi în apă, folosindu-se de funii, potrivit lui Sapto Aji Prabowo, de la Agenţia pentru Protejarea Resurselor Naturale din provincia Aceh, unde au eşuat caşaloţii.


Citiți și : Antonio Tajani transmite nota de plată în Marea Britanie. Suma colosală pe care trebuie să o plătească Londra pentru Brexit

”Cel mai bine ar fi să aşteptăm mareea, dar suntem îngrijoraţi că ar putea muri”, a declarat Prabowo pentru Reuters.

Fotografiile de pe reţelele sociale înfăţişează zeci de voluntari legând funii în jurul acestor cetacee masive, fiecare cu o lungime de mai mulţi metri, care îşi agitau înotătoarele gigantice în apa de mică adâncime.

La vârsta adultă, caşalotul, unul dintre cele mai mari mamifere din lume, poate ajunge până la 12 metri şi poate cântări 57 de tone.

Deşi nu se întâmplă frecvent, fenomenul eşuării caşaloţilor s-a produs şi în alte regiuni din arhipelagul indonezian care cuprinde peste 17.000 de insule.

În 2016, un grup de balene pilot au rămas blocate într-o mlaştină de mangrove, în largul coastelor insulei Java, reuşind să se elibereze singure sau cu ajutorul pescarilor.