DISTRIBUIȚI
PRNewsfoto/Boeing

Autoritățile din Indonezia au anunțat sâmbătă că au pus capăt operațiunilor de căutare a victimelor accidentului aviatic produs pe 29 octombrie, atunci când o aeronavă a companiei Lion Air s-a prăbușit în ocean la scurt timp după decolarea de la Jakarta, informează agenția Reuters, potrivit Mediafax.

„Nu mai avem unde căuta și am încetat căutarea trupurilor victimelor”, a declarat Muhammad Syaugi, șeful agenției indoneziene pentru căutări și salvări. Oficialul a precizat că până acum au fost strânse 196 de recipiente cu rămășițe umane și au fost identificate 77 de victime pe baza analizelor medico-legale.


Citește și : Forţele guvernamentale yemenite au preluat controlul celui mai mare spital din oraşul-port Hodeida

O aeronavă Boeing 737 MAX 8, a companiei Lion Air, s-a prăbușit pe 29 octombrie, la aproximativ 13 minute după decolarea de la Aeroportul Internațional Soekarno-Hatta din Jakarta. Toate cele 189 de persoane aflate la bord au decedat în urma accidentului.

Autoritățile au descărcat datele din una dintre cutiile negre, care a fost găsită săptămâna trecută, și continuă să caute cea de-a doua cutie neagră, adică înregistratorul de voce din cockpit.

Soearjanto Tjahjono, șeful Comitetului pentru Siguranța Transporturilor, a declarat că este crucial ca anchetatorii să obțină înregistratorul de voce pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii dezastrului aviatic.

Citește și : Trump: SUA doresc ”o Europă puternică”, dar ea trebuie să fie corectă

Datele descărcate din înregistratorul de date de zbor al avionului prăbușit după decolarea de la Jakarta au relevat că indicatorul de viteză nu funcționase corect în cursul ultimelor patru zboruri ale aeronavei.