DISTRIBUIȚI
DNA India

Autoritățile de la New Delhi au retras cetățenia jurnalistului, născut în Marea Britanie și trăind în India, Aatish Taseer după ce acesta a scris un articol în care a criticat regimul prim-ministrului Narendra Modi, relatează site-ul cotidianului The Guardian, potrivit mediadax.

Aatish Taseer, născut în Marea Britanie și crescut în India, unde a trăit vreme de câteva decenii, a fost privat de dreptul la cetățenie indiană, ca urmare a sugestiilor pe care acesta le-a făcut la adresa premierului în exercițiu și a guvernării de la New Delhi.


Citește și : Un jihadist de origine cecenă a fost condamnat la zece ani de închisoare în Franţa

În cadrul unui comunicat transmis de acesta, jurnalistul a descris regimul lui Modi ca fiind „foarte suspicios și sistematic”. Referindu-se la demersul de retragere a cetățeniei, Taseer a declarat că: „Ei (autoritățile, n.red.) încearcă să facă din mine un exemplu, semnalând un avertisment pentru alți jurnaliști”.

Decizia suspendării cetățeniei vine ca reacție la publicarea în mai, la scurt timp după alegerile din India, a unui articol intitulat „Despicătorul Indiei la conducere”, în revista Time, cu o puternică notă critică la adresa acțiunilor premierului Narendra Modi.

În urma demersului realizat de autorități, prezența jurnalistului pe teritoriul indian este interzisă.

Citește și : Patru morţi după trecerea taifunului Nakri în nordul Filipinelor