DISTRIBUIȚI
Deccan Chronicle

Mari cantităţi de băuturi alcoolice, metale preţioase, droguri şi bani destinaţi mituirii alegătorilor au fost confiscate înaintea alegerilor parlamentare din India, au anunţat marţi oficiali, informează DPA, potrivit agerpres.

Valoarea capturii organelor de aplicare a legii este de 5,4 miliarde de rupii (78,5 milioane de dolari), a precizat purtătorul de cuvânt al Comisiei Electorale, Sheyphali Sharan, de la anunţarea, pe 10 martie, a programului alegerilor.


Citeşte şi: Incidentul cu autobuzul deturnat în Milano reaprinde o discuţie privind cetăţenia acordată migranţilor

Partidele politice şi candidaţii cheltuiesc sute de milioane de dolari pe campaniile lor, mituind alegătorii şi angajaţii partidului cu mese gratuite, bani în plicuri, alcool în pungi de plastic şi droguri.

În afară de crearea unei echipe oficiale de impozitare şi venituri pentru a anihila vânzarea voturilor, guvernul a dezvoltat de asemenea o aplicaţie Android unde pot fi anunţate încălcările codului electoral, inclusiv tranzacţiile mari în numerar.

Citeşte şi: Pentagonul deblochează un miliard de dolari pentru zidul lui Trump

Grupuri ale societăţii civile precum Asociaţia pentru Reforme Democratice şi-au exprimat demult îngrijorarea cu privire la mituirea oamenilor săraci în timpul alegerilor.

Votarea în scrutinul din acest an va începe la 11 aprilie şi se va încheia pe 19 mai. Aproximativ 900 de milioane de persoane sunt eligibile să voteze.