DISTRIBUIȚI
Mint

Autoritățile de la New Delhi au asigurat securitatea în regiunea sacră oferită prin decizia Curții Supreme indiene hinușilor, pe care aceștia o disputau cu musulmanii, prin trimiterea unui contingent de 5000 de trupe în nordul orașului Ayodhya, relatează site-ul postului Al Jazeera, potrivit mediafax.

Implantarea trupelor în regiunea disputată, a fost realizată cu puțin timp înaintea emiterii sentinței de către Curtea Supremă de la New Delhi prin care dreptul de utilizare a locului, considerat sfânt, a fost oferit hindușilor indieni pentu construirea unui templu. Demersul autorităților are ca scop prevenirea apariției și escaladării manifestațiilor ca urmare a acestei decizii.


Citește și : Un jihadist de origine cecenă a fost condamnat la zece ani de închisoare în Franţa

Confrom deciziei instanței indiene, pe terenul considerat sfânt va fi construit un templu hindus. Terenul cu o suprafață de aproximativ 3 acri (1,2 hectare), situat orașul Ayodhya din statul Uttar Pradesh, a găzduit în trecut o moschee aparținând comunității musulmane.

Demolarea, în secolul al 16-lea, a moscheei a declanșat confruntări violente între musulmanii și hinduștii care solicitau proprietatea asupra locului, soldate cu moartea a aproximativ 2000 de persoane, majoritatea musulmani. De la izbucnirea conflictelor, cele două părți implicate în conflict au militat în fața instanțelor judecătorești pentru controlul regiunii.

Citește și : Patru morţi după trecerea taifunului Nakri în nordul Filipinelor